"Ma tänan kõiki mõistusega inimesi, kes oskasid sõnadest "murjan" ja "metsaline" lugeda välja seda, mida ma ütlesin. Murjan on kasimatu ja mittemillestki hooliv ning metsaline on ebainimlik ja karistamatu tegelane. Ma ei kirjutanud ega ole öelnud poolt silpigi kellegi nahavärvist või rassist," märgib Võrno Facebook'is tehtud postituses.

Võrno sõnul pidas ta silmas mõtteviisi, kus murjan või metsaline võib olla mistahes rassi või rahvuse esindaja. "Nii nagu tibla võib olla kestahes rahvusest sovjett," nendib ta.

Kaitseväe teavitusohvitseri sõnul on küündimatu, et uudisteagentuurid ja peavoolu- ning tabloidmeedia püüavad lausa püüdlikult otsida rassismiteemat ning interpreteerida oma lihtlausete lugemisoskuse tasemel põimlausetes kirjutatut. "Mul on siiralt kahju, et kaitseminister ning kaitsevägi on kistud teemasse, mida pooltoore ja valega maitsestatud rokana avalikkusele helpida antakse. Head nädalalõppu ja kes on minu poolt, kannab Jaaniõhtul valget särki!"

Võrno postitas sel nädalal sotsiaalmeediasse sõnumi, milles märkis, et
varem või hiljem hakkavad kõik pagulasi "kirglikult armastama". "Pole paremat moodust Eesti rahvusvahelise maine päästmatuks rikkumiseks, kui see, et murjanid hakkavad siin "Natšnoi Dazor-i" ja muude našistide käest niimoodi tappa saama, et sellest hakkab rääkima kogu maailm kui rassismi ja fašismi paisest Euroopas," kirjutas kunagine saatejuht ja poliitik, pragune kaitseväe staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülem.

"Ning Vladimir Putin saab lisaks paavsti tänumedalile ka prohvet-ettekuulutaja üleilmse tuntuse, sest ta ütleb: "Ma ju rääkisin, mis inimesed need eestlased on..."

"Ja kõikidele teile, kes te seisukohta võtta ei suuda - Eritrea, kust Eestisse pagulased tulemas, on valik 50:50 kas saad punahiinlasest kommunistliku vasakradikaali või islamiäärmuslasest jihadisti. Mõlemad vajavad varjupaika. Kumba metsalist eelistad?"

Kaitsevägi teatas Võrno avalduse peale, et staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülema kapten Hannes Võrno väljaütlemised seoses pagulastega ei ole kaitseväega kuidagi seotud.

"Staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülema kapten Hannes Võrno arvamusavaldus, mis puudutab pagulasküsimust, ei ole kaitseväega kuidagi seotud. Ei saagi olla, kuna kaitsevägi ei tegele üheski vormis poliitikate kujundamisega. Samuti ei kujunda kaitsevägi tegevväelaste arvamusi meie ümber toimuvast," ütles peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Vallo Toomet neljapäeval Delfile.