Sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim saatis sel nädalal ministeeriumitele kirja, milles teatas soovist nimetatud komisjon taas ellu kutsuda. "Et oleks olemas koostöökogu, kus on võimalik leida ühisosasid ja võimalusi olukorra parandamiseks," märkis kantsler.

"Loodan, et peate soolise võrdõiguslikkuse teemat piisavalt oluliseks, et panustada selle edendamisse. Sobivaimate töögrupi liikmetena näen arendusjuhte või poliitikajuhte, kes tegelevad valdkondadega, kus on rohkem kokkupuuteid soolise ebavõrdsusega ja/või mille kaudu
on võimalik parimal moel saavutada soovitavaid muudatusi," kirjutas Erlenheim

Oktoobri alguses tutvustas sotsiaalministeeirum kantsleritele soolise võrdõiguslikkuse temaatikat, sealhulgas probleeme, mis Eestis soolise ebavõrdsusega seoses esinevad. "Kogutud infole ja analüüsidele tuginevalt on näha, et meil on probleeme, millega tuleb tegeleda.
Ebavõrdsus avaldub naiste ja meeste erinevas ligipääsus mitmesugustele ressurssidele, näiteks tööle, rahale, haridusele, võimule, aga ka ajale. Sellest annavad tunnistust muuhulgas naiste ja meeste palgalõhe, naiste suurem vaesus, meeste väiksem osakaal kõrghariduses ja meeste lühem eluiga," nentis kantsler.

"See ei ole probleemiks ainult inimestele, kes tunnetavad oma ebavõrdset olukorda, vaid ka riigile. Väikese vananeva elanikkonnaga riigina on meil eriti tähtis väärtustada iga inimest, anda igaühele võimalus osaleda ühiskonnaelus parimal võimalikul moel. Olukorras, kus meil on
tugev sooline segregatsioon nii kõrg- ja kutsehariduses kui ka tööturul, oleme näiteks väga haavatavad tõsiste probleemide tekkimisel mõnes majandusharus.

Sotsiaalministeerium ei saa saavutada võimaluste võrdsustumist ja selle positiivset mõju ühiskonnale ilma teiste ministeeriumite toeta. Sooliste stereotüüpide tekkimine saab alguse lastest, nende mängudest, koolist. Ei ole võimalik saavutada häid tulemusi tegeldes tagajärgedega, tuleb minna võimalikult lähedale algpõhjustele. Samuti on võimalik arvestada
meeste ja naiste erinevusega ja otsuste mõjuga soolisele tasakaalule enamuses tehtavates poliitikamuudatustes," seisab kantsleri kirjas.