Parajasti kiireloomulisele patsiendile tehtud laproskoopilist operatsiooni lõpetama asunud õed ja arstid avastasid end pimedusest koos abitu patsiendi ja pildi kaotanud monitoridega, kirjutab Postimees.

Ülejäänud operatsiooniruumides ja intensiivraviosakondades lülitusid raskete patsientide elushoidmiseks vajalikud seadmed tööle ja avariituled põlema pärast mõnesekundilist pausi. Haigla kaks avariigeneraatorit olid käivitunud automaatselt, kuid nõukogudeaegne automaatlüliti ütles üles just enne seda renoveerimata operatsiooniplokki, milles käis erakorraline lõikus.

Haigla töötajad vedasid kiiresti kõrvalruumidest välja pikendusjuhtmed ja ühendasid taas nii aparatuuri kui valgustid vooluvõrku. Mustamäe haigla tehnikatalituse juhataja kohusetäitja Mati Ahtama sõnul võis voolukatkestus operatsiooniplokis olla kõige rohkem neli minutit pikk.

Põhja-Tallinna Regionaalhaigla kommunikatsioonidirektori Kristjan Hamburgi andmeil oli lõikus lõppjärgus ja mingit ohtu patsiendile elektri kadumine ei põhjustanud. Hamburgi teatel vajab haigla peale kahe olemasoleva diiselgeneraatori veel viit seadet, et elektrikatkestuste puhul oleks terve haigla elektrivooluga varustatud.

Kuigi 2000. aasta veaga seonduvate elektrikatkestuste kartuses sai haigla kaks nüüdisaegset generaatorit, piisab nende voolust Ahtama sõnul vaid operatsioonisaalide ja intensiivraviosakondade tööshoidmiseks.

Eesti Energia (EE) pressiesindaja Kaie Saar ütles Postimehele, et Tallinna vanima, Stalini-aegse alajaama rike on esimesi ohu märke, et eri aegadel ja eri põhjustel alafinantseeritud põhivõrk võib hakata vananemise tõttu järjest üles ütlema.