"Paljud inimesed mõtlevad, et tegemist on otsekui filmist pärit utoopia või poliitikute väljamõeldisega, et uutele tehnoloogiatele rohkem raha eraldataks. Nii see kahjuks pole - tegemist on reaalse ohuga, mis on seda tõsisem, mida rohkem seda alahinnatakse," ütles Malmström kaitseministeeriumi teatel.

Siseasjade volinik kinnitas, et viimastel kuudel toimunud küberrünnakud on hakanud hoiakuid muutma ja sellest tulenevalt on Euroopa riikide ning institutsioonide tegevus kübervaldkonnas aktiviseerunud. Volinik tõstis seejuures esile Eesti rolli küberrünnete tõrjumisel ja avaldas lootust koostöö jätkumiseks.

Kaitseminister tutvustas volinikule omalt poolt Eestis asuva NATO küberkaitsekeskuse tegevust ja küberkaitseliidu tööd. Laari hinnangul on ainus võimalus tõsta üldsuse teadlikkust toimunud rünnakud avalikuks teha ja kutsus selleks üles ka Euroopa Liitu. "Vastasel korral kipuvad isegi ajakirjanikud juba praegu reaalselt eksisteerivaid ohtusid alahindama. Seda on varemgi ajaloos juhtunud ja selline kergemeelsus on kaasa toonud raskeid tagajärgi," sõnas Laar.

Kaitseminister rõhutas vajadust üleüldse küberohte laiemalt teadvustada ja selgitada inimestele vajadust hoolitseda oma arvutite turvalisuse eest.