Matto mõistis hukka energiaagentuuri nõukogu esimehe, abilinnapea Arvo Sarapuu otsuse muuta agentuuri seni 12-liikmeline nõukogu 13-liikmeliseks, et teha Laasile veel üks ametikoht. „Aasta alul sokutas abilinnapea Arvo Sarapuu kriminaalkorras karistatud endise riigikogu liikme Lauri Laasi juhtima Tallinna Prügila müügitegevust selgitustega: „Et vaatasin Lauri Laasi silmadesse ja nägin, et poisil huvi on“, mis teona on ilmselgelt keskerakondlik korruptsioon ametikohtade mehitamisel,“ ütles Matto.

Tema sõnul näitab see, et keskerakondlasest abilinnapea ei kavatsegi hälbida korruptsioonikahtlustuste tõttu linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare loodud süsteemist, mille peamine eesmärk oli võimaldada ustavatele savisaarlastele tasuvaid töökohti Tallinna linna teenistuses.

„Edgar Savisaare linnapea ametist kõrvaldamise järgselt on Tallinna linnavalitsuses jäänud kehtima värbamissüsteem, mida nüüd kasutavad enda huvides Savisaare hüljanud abilinnapead isikliku võimu kindlustamiseks,“ märkis Matto.

Tallinna linnavolikogu liikmena esitab Matto linnapea kohuseid täitvale Taavi Aasale arupärimise saamaks selgitusi, miks on otsustatud taas kord mehitada üks ametikoht kriminaalkorras karistatud endise riigikogu liikme Lauri Laasiga.

„Esitan lähiajal arupärimise Taavi Aasale, et kuulda linnapea selgitusi neist asjaoludest, mis ei võimalda heita kõrvale Savisaare loodud süsteemi ja väärtusi ning keskenduda ausale ja avatud linnajuhtimisele,“ ütles ta volinik Matto