Kolmandaks lugemiseks esitatud muudatusettepanekud suurendasid algselt 501,3 miljoni eurosena kavandatud ja teisel lugemisel 351 000 euro võrra kasvanud eelarve kogumahtu täiendavalt rohkem kui 1,13 miljoni euro võrra. Tallinna 2014. aasta eelarve maht ületab seega 503,2 miljonit eurot, mida on 3% tänavusest rohkem, teatas volikogu avalike suhete nõunik.

Viimastest esitatud muudatusettepanekutest leidsid toetust kümme. Viipekeelse tõlketeenuse pakkumiseks on linnaeelarves 8100 ning sotsiaalteenusteks tugikeskuses Juks 33 000 eurot. Jüriöö pargi tuletorni renoveerimiseks eraldas volikogu 10 000 eurot, bussijuhtide palgatõusuks 600 000 eurot ja liiklussaadete tegemiseks Tallinna televisioonis 200 000 eurot. Täiendava tulu allikaks on valdavalt parkimistasud, mille muutmise teel kavatseb linn teenida 980 000 eurot.

Investeeringutest on esikohal haridus, teehoid ja sport. Eelarves on raha lasteaiaõpetajate, spordi- ja kultuuriasutuste töötajate palgatõusuks, sotsiaalsete töökohtade projekti jätkamiseks, lasteaedade ja koolide renoveerimiseks, koolilõuna linnapoolse toetuse suurendamiseks poole võrra. Tee-ehituseks ja kapitaalremondiks läheb ligikaudu sama palju vahendeid kui tänavu ehk 25 miljonit eurot, ja seda hoolimata välisrahastuse vähenemisest 88% võrra.

Ühtlasi otsustas volikogu määrata uuest aastast linnavolikogu esimehe ja linnapea palgaks 4420 eurot. Volikogu aseesimehe ja abilinnapeade palk on järgmisest aastast 3380 eurot kuus.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon esitas kolmandaks lugemiseks hulgaliselt muudatusettepanekuid – kokku 208, mida oli siiski ligi kolm korda vähem kui selle fraktsiooni liikmetelt teisele lugemisele laekunud 666 ettepanekut.

Eelarve lõpphääletus toimus uue päeva esimesel tunnil pärast enam kui kümnetunnist istungit, mis algas vapipäeva piduliku tähistamisega raekojas.