Volikogu saadikud heitsid Tormile ette ebakorrektsust Moonaküla teedeehituse erinevate etappide läbiviimisel alates finantseerimise planeerimisest ja selle menetlemisest volikogus, lõpetades ehituse ja järelevalve puudliku korraldamisega.

Umbusaldusavalduses tuuakse välja, et reaalsed ehitustööd algasid Moonakülas juba maikuus, ehitusluba võeti projektile aga 3. juunil ja nõusolek laenu võtmiseks oli volikogus alles 19. juunil.

Umbusalduse algatasid valimisliidu Rakvere Heaks saadikud Andres Jaadla ja Allan Jaakus, EKRE saadikud Anti Poolamets ja Marti Kuusik ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikud Kelly Konetski-Ramul ja Velvo Väli.

Kokku hääletas Reformierakonda kuuluva Marko Tormi umbusaldamise poolt 11 volikogu liiget 21-st.

Marko Tormi asendajana juhib Rakvere linnavalitsust kuni uue koalitsiooni moodustamiseni ja linnapea valimiseni senine abilinnapea Triin Varek.

Keskerakonna fraktsiooniga liitunud Andres Jaadla sõnul algavad nüüd linnavolikogu keskfraktsiooni juhtimisel koalitsioonikõnelused ja läbi on kavas rääkida kõigi volikogus esindatud jõududega, kaasa arvatud Reformierakonnaga.

Küsimusele, kas üks linnapeakandidaate võib olla ka varem linnapea olnud Jaadla ise, vastas ta, et kandidaatidest on praegu vara rääkida.

Rakvere volikogus on Reformierakonnal seitse, Keskerakonnal ja Isamaal viis, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal ja Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal kaks kohta. Koalitsiooni kuulusid seni Reformierakond, Keskerakond ja Isamaa.