„Me oleme oma eelarvega pikalt tööd teinud,“ ütles Delfile Keskerakonna aseesimees Kadri Simson. „Oleme omale eesmärgiks seadnud, et selle valimisperioodiga saame võlgadest välja.“

Simsoni sõnul peaks see toimuma juba enne 2013. aasta kohalikke valimisi. „Me usume, et me oleme juba enne seda plussis ja saame teha võrdväärse kampaania teiste erakondadega,“ rääkis Simson ja meenutas, et tänavustel riigikogu valimistel olid Keskerakonna kampaaniakulud võrreldes teiste erakondadega harukordselt väiksed.

„Oleme mobiliseerinud oma liikmed erakonda tugevamalt toetama,“ ütles Simson, kelle sõnul on annetuste panus kasvanud. „Erakond on suur ja kõigil on sama eesmärk,“ kõneles ta. „Palju on liikmeid, kes panustavad rohkem, kui põhikiri liikmemaksuna ette näeb, ja see on märksa laiem ring kui ainult erakonna juhatuse või riigikogu liikmed.“

Simsoni sõnul on praegusel valimisjärgsel perioodil lõppenud mõned tähtajalised lepingud inimestega, kes valimiste eel tegelesid kampaaniaga. „Personalikulud on väiksemad,“ tunnistas ta.

Palgakulud on poole võrra vähenenud

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal rääkis, et eelarve tasakaalu viimise arvutused on tehtud puhtalt riigipoolset toetust arvestades ja pole arvestatud näiteks riigikogu liikmete ja volikogu liikmete liikmemaksu ega annetusi.

„Me võtame oma võlgade asju väga tõsiselt,“ ütles Toobal. „Ja väga loodame, et me saame asjad varem klaariks, aga enda jaoks oleme pannud tähtajaks 2012. aasta kolmas kvartal.“

Toobali sõnul moodustasid Keskerakonna palgakulud veel mõni kuu tagasi üle poole miljoni krooni, kuid tänaseks on need poole võrra väiksemad.

„Praeguste kokkulepete ja maksegraafikute järgi peaks kõik kohustused koos võlgade ja laenudega saama tagasi makstud 2012. aasta kolmandaks kvartaliks,“ kõneles ta.

Tema sõnul makstakse kindlasti juba selle aasta sees ära väiksemad kuni 1000 või 2000 euro piiresse jäävad arved, mis erakond jäi võlgu peamiselt 2009. aasta kohalikest valimistest näiteks trükiste ja raadioreklaami eest.

„Kommunaalid on meil makstud,“ kinnitas Toobal. „Refinantseeritud laenuleping, mis on erakonnal Sampo pangas juba aegade hämarusest, lõpeb 2012. aasta septembris.“

Toobal lisas, et ajal, mil käis riigikogu valimiskampaania, vähendas Keskerakond oma vanu võlgu kahe miljoni krooni võrra.