Tallinna linnapea nõuniku Jüri Kuuskemaa hinnangul risustab Tallinna linna avalikku ruumi omavoliline reklaam ja grafiti. „Soditud ja täiskritseldatud majaseinad, elektrikilbid, müürid, tunnelid, samuti tänavapostidele, plankudele vihmaveetorudele ja seintele omavoliliselt kleebitud teated ning kuulutused mõjuvad räpakalt ja ei sobi kuidagi kokku kultuuripealinna mainega,“ ütles Kuuskemaa.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul võib Helsingi linna kogemustele toetudes väita, et edukas sodimisega võitlemine vajab süsteemset tegutsemist. „Paralleelselt peavad tegutsema professionaalne puhastusmeeskond ja järelevalvesalgad, samuti tuleb parendada linnatänavate valgustatust ja probleemsed kohad varustada valvekaameratega, mida järelevalveametnik pidevalt jälgib,“ lisas Klandorf. „Efekti saavutamiseks on sodimise vastu võitlemiseks vaja ennetustööks kulutada tuhandeid eurosid, ainult puhastamine või ainult järelvalve soovitud tulemusi ei anna.“

Tallinna linnavolikogu määrus „Tallinna linna heakorra eeskiri“ keelab omavoliliselt välja panna teadet või kuulutust selleks mitte ettenähtud avalikku kohta. Välireklaami ja välireklaamikandja paigaldamine peab olema kooskõlastatud asukohajärgse linnaosa valitsusega. Samuti keelab eeskiri määrida ja kritseldada või joonistada hoone seinale, müürile, piirdeaiale, pingile, kõnniteele, ühissõiduki peatuse ootekojale, kommunikatsiooni ehitisele, ühistranspordisõidukitele vms või kahjustada neid muul viisil.

Heakorra eeskiri sätestab ka, et kui pole võimalik kindlaks teha omavolilise reklaami paigaldajat, hoone või rajatise sodijat või grafiti tegijat, siis on hoone või rajatise omaniku kohustus eemaldada tema hoonel või rajatisel asuv omavoliline reklaam või grafiti.