Volikogu esimees Art Kuum lausus Delfile, et täna toimus vallavolikogul lausa kaks istungit, mis kestsid kokku ligi neli tundi ja esimese istungi lõpuks otsustati Jõelähtme valla ja Jõelähtme Arendusgrupi OÜ vahel sõlmitavate lepingute heakskiitmine edasi lükata.

Vallavalitsusele anti hoopis ülesanne astuda arendajaga läbirääkimistesse, et vallale kasulikum leping saada. Volikogu liikmed tegid Kuumi sõnul ka mitmeid ettepanekuid, kuidas lepingut vallale soodsamaks teha.

Ent samal päeval toimunud järgmisel volikogu istungil andsid maa arendajale müüki toetanud üheksa volikogu liiget sisse tema umbusaldamise avalduse, mis läheb arutusele järgmisel vallavolikogu istungil, mis tõenäoliselt toimub 26. mail.

Kuum lausus, et üheksast volikogu liikmest piisab tema mahavõtmiseks, ent samas oleks neist volikogu liikmetest piisanud ka täna lepingute heakskiitmiseks, mistõttu ta polnud üldse kindel, et ta maha võetakse.

Esialgne ostu-müügitehing sõlmiti maatükile kümme aastat tagasi ning siis määrati ostusummaks natuke üle 10 miljoni krooni, millest osa on arendaja tagasi arveldanud. Tänane väärtus sellel maatükil võib olla kuni 200 miljonit krooni.