Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul toimub sellisel kujul kutsemeisterlikkuse päev esmakordselt – Eliitkomando, Pritsumehe, ohutusjärelevalve ja tehnika kutsemeistrite selgitamine on liidetud kokku üheks suureks mõõduvõtmiseks, kus oma teadmised ja oskused nii meeskondlikus võistluses kui ka individuaalselt panevad proovile päästjad, tehnikud, ennetajad ja ohutusjärelevalvajad. „Just oma teadmiste, kogemuste ja oskustega kujundab päästeamet igapäevaselt Eesti inimestele ohutut elukeskkonda,“ lisas Tammearu.

Eliitkomando võistlus, kus osaleb rekordiliselt 16 komandot, toimub sel aastal juba 11 korda. Võisteldakse 4 alal: tulekahju kustutamine, veepääste, ennetustöö ja liiklusavarii lahendamine. Parima Pritsumehe selgitamine toimub 20ndat korda, kus osalejaid enam kui 30 ja kelle hulgast ei puudu ka õrnema soo esindajad. Võisteldakse vooliku, torni ja elupääste harjutustes ning takistusjooksus.

Ohutusjärelevalve kutsemeistri võistluse eesmärk on tõsta esile inspektori töö keerukust ja olulisust ning esmakordselt toimuva tehnika kutsemeisterlikkuse võistlusel võisteldakse nii individuaalselt kui meeskondlikult neljal võistlusalal: teadmiste test, sõiduauto vigursõit, sõiduauto ratta- ja tulepirni vahetus ning kombineeritud harjutus.

Päästeameti kutsemeisterlikkuse päeva korraldaja päästetööde planeerimise osakonna juhata Häli Allase sõnul on päästeameti suurüritus inspireeritud Eesti Vabariigi 100 aastapäevast. „On ju käesolev nädal EV 100 ja taasiseseisvumise suvine peonädal, mida päästeamet oma suurüritusega, mis näitab päästevaldkondade eripärasid ja iseloomu, ka tähistab,“ lisas Häli Allas.