Üleeilsel Paide linnavolikogu istungil avaldati umbusaldust Paide linnavolikogu esimehele Kersti Sarapuule, linnapea Alo Aasmale, abilinnapea Siret Pihelgale ja volikogu aseesimehele Kulno Kleinile, teatas Kuma raadio.

Nende asemele valiti volikogu esimeheks valiti Tarmo Alt, aseesimeheks Mihhail Feštšin ja linnapeaks sai IRL-i noorpoliitik Priit Värk.

Keskerakondlane Kersti Sarapuu süüdistas aga umbusaldusavalduse esitajaid Andrus Tulli (IRL) allkirja võltsimises.

Alt saatis aga eile laiali pressiteate, kus kirjutas, et esitatavatele umbusaldustele andis Tull oma allkirjad 11.05.2014, sest oli teada, et Tull viibib allkirjastamiseks kokkulepitud ajal puhkusel väljaspool Eestit.

"Kuna allkirjastatud lehed said tehniliselt kahjustatud ja ei olnud esitamiseks kõlblikud tegin allkirjalehtedest koopiad, et vaatamata tehnilisele äpardusele väljendada A.Tulli tegelikku tahet umbusaldustes osaleda," teatas Alt.

15.05.2014 lisasid umbusaldustele oma allkirjad ülejäänud kümme avaldajat.

Tull on allkirjade andmist umbusaldustele omalt poolt kinnitanud ja kinnitanud seda ka umbusaldamiste poolt hääletades. "Kinnitame veelkord, et mingit allkirjade võltsimist ei ole toiminud ja Paide linnavolikogus üle antud umbusaldusavaldustel on tegemist A.Tulli poolt umbusaldustele antud allkirjade koopiatega," lisas Alt.

Alt täna Delfile teemat rohkem kommenteerida ei soovinud, vaid tegeles hoovi koristamisega.