Res Publica fraktsiooni aseesimees Indrek Raudne süüdistab Reformierakonda soovis moodustada Toompeal uus koalitsioon ilma nendeta. Reformierakonna aseesimehe Meelis Atoneni sõnul on süüdistused alusetud, teatab ETV.

Raudne kinnitas, et Res Publica koalitsiooni ei lõhu, sama ütles Atonen Reformierakonna kohta. Samas ei olda partneri plaanide suhtes kindlad.

“Meil on väga raske selles kindel olla, sest eelmised nädalad on näidanud, et Reformierakond on selgelt üritanud algatada umbusaldust peaministri vastu, on selgelt pidanud läbirääkimisi erakorralisteks valimisteks, on üritanud pidada riigi tasandil läbirääkimisi Keskerakonnaga, et jätta Res Publica uuest koalitsioonist väljapoole,” lausus Raudne.

“Minule teadaolevalt ei ole Reformierakond pidanud ühegi poliitilise jõuga nõu, et algatada läbirääkimisi uue koalitsiooni moodustamiseks. Mina olen isiklikult kohtunud küll Edgar Savisaarega ühe korra, aga see oli selgelt isiklik kohtumine, kus poliitilisi kokkuleppeid ei arutatud,” rääkis Atonen.

Raudse hinnangul tuleks Reformierakonnal rohkem arvestada Res Publica soovidega.