"Vähendame dubleerimist ministeeriumide ja riigiametite vahel," seisab kolmikliidu valitsuse moodustamise kokkuleppe kavas.

Samuti lubatakse vähendada ülereguleerimist ja bürokraatiat avalikus sektoris, eesmärgiga vähendada ametikohtade ja ametiasutuste arvu.

Valitsusliidu tegevuskava põhialustes on kirjas ka riigi ja Euroopa Liidu toetuste administreerivate ja poliitikat rakendavate asutuste omavahelist dubleerimist tuleb vähendada ja suurendada nende sünergiat.

Muuhulgas on kavas suurendada töötajate roteerumist ametkondade vahel.

Regionaalse arengu olulise tegurina toetab loodav valitsusliit autonoomselt toimivate ja avaliku võimu asutuste, nagu inspektsioonid, ametit ja agentuurid, väljaviimist pealinnast.

Seadusloomes lubatakse hoiduda ülereguleerimisest ja seaduste ületootmisest. Samuti toetatakse selge ja lihtsa õigus- ja ametikeele kasutamist.

Kavas on suurendada peaministri rolli koostööprobleemide lahendamisel ja edendada horisontaalset koostööd ministeeriumide vahel.

Ministrid on eelkõige ühtse valitsuse liikmed, kes suunavad kooskõlastatult ministeeriumide tegevust ja teostavad poliitilist järelevalvet. Ministeeriumide tööd juhib aga kantsler, kellele minister annab poliitilisi suuniseid.