Savisaar teeb aga Postimehes söakalt avalduse, et tänasega Mõisa linnavalitsus lõpeb. Kontorites ja asutustes üle pealinna sõlmuvad viimased kihlveod.

Kell 15.30. Volikogu sissepääsu juures seisab mustas vormis turvamees. Pole nagu enne näinud. Ei tea, kas turvavad volikogu esimehe Rein Voogi sünnipäevapidamist või on pinged kasvanud tasemeni, kus peab hakkama volinikke taltsutama.

Kell 15.40. Läheb kohajagamiseks.

Linnapea Jüri Mõis võtab ka koha sisse.

Kell 15.49. Volinikest tilguvad saali esimesed reformikad. Teled õiendavad oma kaamerate-mikrofonidega. Täna tuleb siin hullumaja.

Kell 15.56. Voog on kohal.

Kell 16.00. Sünnipäevalaps, reformierakondlasest volikogu esimees Rein Voog pläristab kella peaaegu et veelgi otsusekindlamalt kui aasta tagasi Tallinna võimujagamise istungil.

Kell 16.03. Edgar Savisaar saabub alles nüüd. Istub, kohendab prille. Viskab kiire pilgu saalile, kuid need, keda ta seal näha loodaks, neid ei ole. Venelased nimelt.

Voog teatab, et päevakorras on muudatus. Nimelt Tsingisser ei taha volinikukohust maha panna.

Esimesed koalitsioonisaadikud tõusevad ja lähevad minema.

Kell 16.05. Voogil on veel vaja päevakorda täiendada. Koalitsioon võtab maha läinud korral sisseantud avalduse, et umbusaldada Peeter Leppa. Ekslinnapea näib oma toolil ilmselgelt rahulolev.

“Nii. Alustame tänase päevakorraga. Esimene punkt on umbusaldusavaldus Voogi vastu.” Avaldusel on 33 allkirja. Kuid kus on nüüd need 33. Saal on pooltühi.

Koalitsioonist on saali jäänud veel vaid tagapingi Mõõdukad. Lahkuvad nemadki.

Kell 16.09. Kohal on 25 saadikut. Juba ennegi selge tulemus on veelgi selgem. Voogi ametissejäämine vormistub 23 poolt- ja kahe mittehääletajaga. 23 on Keskerakond, Lepp ja Sepp. Hääletamast loobuvad Voog ise ja varem ometigi Savisaare poole üle läinud rahvausalduslanna Tatjana Vassiljeva.

Kell 16.15. Mõisa vastu on ka Vassiljeva, kes Voogi säästis. Aga see tähendab vaid 24 umbusaldajat. See tähendab 24:40 kaotust, mis on Savisaarele puhas häving. Ta lubas üle 33 hääle.

Kell 20.00. Saabub tähtis teade volikogust. Voog on kuue saadiku ja pooleteist minutiga kuulutanud lõppenuks ajaloo lühima istungi. Sellesama, millel Savisaar kavatses oma linnapea ja oma volikogu esimehe valida.