“Lahkhelid Eesti erakondade vahel, mille sümboliks on Päike — Res Publikal oranžikate tormiliste protuberantsidega, Rahvaerakonnal aga tavaline vaikne ja kollane — tekkisid just siis, kui täht Päikesel algas ülivõimas tormide aeg,” kirjutab Kallis SL Õhtulehes.

Päikesega on nagu inimestega: kui nägu tõmbub laiguliseks, siis on oodata raevupurset. “Pursked Päikesel — protuberantsid, loited on aga vahetevahel säärased, nagu plahvataks korraga miljon 100megatonnist tuumapommi,” kirjutab Kallis.

Kallis möönab, et paljude krooniliste haiguste ägenemine kosmiliste tormide ajal on tõsiasi, mitte mingi ebateadus. Paraku on magnettormiprognoose teha palju riskantsem kui ilma ennustada.

Arvatakse, et peale inimsuhete ja elektroonika mõjutab Päikese aktiivsustase ka ühiskondi. “Vaid üks näide: 1917. aastal 15. tsükli maksimumi ajal alanud kommunismi võidukäik sai kabelimatsu 22. tsükli maksimumi ajal 1991. aasta augustil,” meenutab Kallis. “Praegu on päramine aeg võimuvõitlusteks: päikeseaktiivsuse miinimum saabub õige varsti, järgmine maksimum aga alles aastal 2010!”