“Me võime ju ise ilusaid asju välja mõelda, aga kui noored soovivad võib-olla hoopis midagi muud teha, siis pole sellest kasu,” ütles BNS-ile Tallinna linnavolikogu esimees Rein Voog.

Voogi sõnul leidis korrakaitsekomisjon, et kampadesse kogunevate noortega tuleb noorsootöötajatel, linnaametlikel ja politseinikel vestelda.

“Noorte aktiivsus tuleb ära kasutada, et see oleks kasulik neile endale,” sõnas Voog, lisades, et noorte kokkusaamisi nende muredega tegelevate ametnikega võiks korraldada igal pool Tallinnas.

Voogi sõnul pole veel selge, millal, kus ja missuguses vormis Lasnamäe teismelised aruteluks kokku kutsutakse, kuid ta märkis, et üritusel ei peaks vabama õhkkonna loomiseks osalema õpetajad ja lapsevanemad.

Samalaadne üritus on plaanis korraldada ka Lasnamäe laste vanematele.

Voogi sõnul tuli reedesel korrakaitsekomisjoni koosolekul välja, et Lasnamäe koolides ei korraldata õpilastele peale tundide lõppu peaaegu mitte midagi. “Ka diskod on ära keelatud, mis minu meelest on naljakas,” lausus Voog.

Samas järeldas komisjon Voogi sõnul, et Lasnamäe noortekampade tüli pole rahvustevahelise vaenu väljendus ega mingi katastroof.

“Sündmuste dramatiseerimisel on suur osa ajakirjandusel, keda ei maksa samas süüdistada, kuna ametnikud on teinud ajakirjanikega suhtlemisel vigu. Pole antud õiget infot ja õigel ajal,” vahendas Voog kohtumisel leitud seisukohta.

Ka Lasnamäe linnaosa vanem Leonid Mihhailov soovib noortekampade võimalikke kaklusi vältida, pakkudes linnaosa territooriumil rohkem noorteüritusi.

Mihhailov palus koostada Lindakivi kultuurikeskusel, Lasnamäe noortekeskusel ja linnaosa spordikompleksil aasta lõpuni ulatuv ürituste kava ning lubas selle avaldada nii eesti kui ka vene keeles linnaosa ajalehes.

Kaitsepolitsei komissari Henno Kuurmanni sõnul ei ole rahvusliku vaenu õhutamise väited kinnitust leidnud, mistõttu pole kaitsepolitsei Lasnamäe sündmuste tõttu kriminaalasja algatanud.