Võimas äikesefront liigub Harju-, Lääne-, Saare- ja Pärnumaa kohalt kirde-ida suunas, teatab EMHI kodulehekülg.

Puhub lõuna- ja edelatuul 5-10, puhanguti 15-17 m/s, kuid pilvealused tuuleiilid võivad olla tugevamad.

Äike on sel nädalavahetusel juba mitmel pool Eestis pahandusi teinud, Tallinnas ja Rakveres puid murdnud ning Raplamaal elumaja süüdanud.

Rakvere linnavalitsus alustab oma esmaspäevast istungit kokkuvõtetega reedeõhtustest tormikahjustustest ja nende likvideerimise hetkeseisust. Linnapea Andres Jaadla teatas, et katkestab kujunenud olukorras oma puhkuse ning juhatab esmaspäevast istungit.

Reede õhtul läbis Rakveret tugeva paduvihmaga tromb, mis lõhkus katuseid ja murdis arvukalt puid. Mitmel pool olid puud teele langenud ja liikluse sulgenud.

Reedel oli tuule tõttu häiritud praamiliiklus Virtsu-Kuivastu liini, mis venitas saarele pääseda soovijate autojärjekorra üle kuue tunni pikkuseks.

Esmaspäeva öö tuleb vahelduva pilvisuse ja hoovihmadega. Puhub edelatuul 4-9, öö hakul saartel ja rannikul puhanguti 12 m/s.

Esmaspäeval on pilves selgimistega ilm. Ennelõunal sajab hoovihma mõnes üksikus kohas, pärastlõunal suureneb sajuvõimalus kõikjal, võib äikest olla. Edelatuul tugevneb 6-12, saartel ja rannikul 10-18 m/s.

Kuigi nädala algus on vihmane, lubab EMHI 1. septembriks, neljapäevaks päikesepaistelist ilma, ent maapinnal kuni kolmekraadist öökülma. Päeval ennustatakse siiski sooja 16-21 kraadi.