Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul teeb linnale au, et riik otsustas võidupüha paraadi Tallinnas korraldada, teatas Raepress.

„Kuna tegemist on Eesti vabariigi juubeliaastaga, siis oli igati mõistlik otsus teha see just pealinnas,” lausus Mutli. „Kõik vajalikud linnapoolsed ettevalmistused võidupüha paraadi edukaks läbiviimiseks on tehtud, nii et oleme valmis.”

Linnavalitsuse korraldusega lubatakse Kaitseliidul seoses võidupüha paraadi ja sellega kaasneva maakaitsepäeva üritustega sulgeda liiklus Pirita teel Narva mnt ja Saare tee vahel 22. juunil kella 18-st kuni 23. juunil kella 14-ni ja G. Otsa tänaval 23. juunil kella 8-st kuni 10.30-ni.

Tallinna Autobussikoondise autobussiliinidel nr 1A, 5, 8, 34A ja 38 kehtestatakse 22. juunil kella 18-st kuni 23. juuni kella 14-ni vabad sõidugraafikud.

Bussliinide nr 1A, 8, 34A ja 38 autobussid suunatakse mõlemal suunal ümbersõidule marsruudil Narva maantee, Kose tee, Rummu tee ja Pirita tee. Täiendav peatus tehakse mõlemas suunas ümbersõidule jäävas Oru autobussipeatustes.

Liini nr 5 autobussid suunatakse ümbersõidule marsruudil Narva maantee, Kose tee, Saare tee, Pirita tee, Rummu tee, Kose tee, Vabaõhukooli tee, Rahvakooli tee, Kelluka tee ja Narva maantee. Täiendavad peatused tehakse ümbersõidule jäävates autobussipeatustes, väljaarvatud Narva maanteel mõlemal suunal paiknevates Lasnamägi, Paevälja, Katleri ja Jussi peatustes.

Ärajäävatesse peatustesse paigaldatakse vastavasisuline informatsioon

Linnaelanike õigeaegne teavitamine võidupüha paraadi ja sellega kaasneva maakaitsepäeva üritusega kaasnevatest liikluskorralduse muudatustest ja ühistranspordi liinide ümbersuunamisest on linnavalitsuse määruse kohaselt Kaitseliidu korraldada.