Kaitseliidu teatel on paraadi rivis 1000 inimest. Rakvere haigla polikliiniku ja Rakvere gümnaasiumi kõrval asuval ringteel rivistuvad üles üksused Viru, Alutaguse, Jõgeva ja Järva malevatest ning Kaitseliidu valvekompaniist. Lisaks on vähendatud kompanii suuruste üksustega väljas naiskodukaitse, Noored Kotkad ja kodutütred ning liputoimkonnad kaitseliidu koolist ja küberkaitseüksusest.

Eestist on paraadil esindatud veel politsei- ja piirivaleamet, abipolitsei ning vanglateenistus. Välisriikidest on paraadil oma üksuse või liputoimkonnaga esindatud Prantsusmaa, Suurbritannia, Ameerika Ühendriigid, Leedu, Läti ja Taani.

Taktsammu hoiavad paraadil kaitseliidu ja kaitseväe orkestrid.

Võidupüha sündmused Rakveres saavad alguse juba 22. juunil kell 18.00 rahvapeoga Teatri pargis, mille raames süütavad noorkotkad tikkude või välgumihkli abita muinastule. Samal päeval kell 19.00 on Rakvere spordihallis Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslik kontsert.

23. juuni hommikul kell 9.00 asetatakse pärjad Vabadussõja mälestussamba jalamile. Eelmisel päeval Toris süüdatud mälestustuli ning Rakveres Teatri pargis süüdatud muinastuli ühendatakse siin võidutuleks ning tuletoojatele antakse üle võidutule medalid.

Kell 10.00 algab võidupüha oikumeeniline jumalateenistus Rakvere Pauluse kirikus. Paraad algab kell 11.00 Rakvere haigla polikliiniku ja Rakvere Gümnaasiumi kõrval asuval ringteel ning pärast paraadi, alates 12.15st on Turu platsil avatud Kaitseliidu ja kaitseväe lahingutehnika näitus ning samast saadetakse Lääne-Virumaa valdadesse võidutuli.