Omavalitsustes oodatakse Tallinna linnajuhi sõnul ammu, et vähemalt regionaalpoliitikat hakkab tegema terve valitsus ja kõik ministeeriumid. „Riigivalitsuse töö ongi tagada regionaalareng ehk terve riigi edenemine. Milleks muidu valitsust vaja?! Tallinn ja veel mõni suurem linn saavad ju ka ise hakkama,“ sõnas Vitsut linnade ja valdade päeva avamisel kõneldes.

Ta leidis äsjasõlmitud koalitsioonileppest mitmeid häid märke Eesti elanike ja kohaliku omavalitsuse jaoks, ent ka vajalikest meetmetest möödavaatamist.

„Gümnaasiumis tasuta koolilõuna pakkumine on väga vajalik samm õiges suunas, nagu ka lastetoetuse tõstmine,“ tõi Vitsut näiteks. „Et valitsuses on üle pika aja jälle üks vene keelt kõnelev inimene, on samuti hea, aga neid võiks olla rohkem. Maksuvaba miinimumi tõus on muidugi märgiliselt olulisem kui selle tegelik maht. Oleks omaette huvitav uurida, kuidas saab olla nii, et kõik erakonnad pooldavad selles punktis olulist tõusu, aga reaalselt jääb inimesele ka pärast tõusu ikka ainult 2 eurot rohkem kuus kätte.“

Uue valitsuse õiged sammud tulevad kõneleja arvates paraku liiga hilja ja on liiga lühikesed. Tulumaksuvaba lae ja töötuskindlustuse maksemäära alandamine on head uudised vaid ministripalka saavatele inimestele.

Vitsut rõhutas, et ootused koostööks uue valitsusega on nii Tallinnas kui Eesti Linnade Liidus kõrged. Kuidas on aga lood teise poolega, seda võib ta sõnul näha hiljemalt Tallinna päeval, kui peaminister on nagu alati oodatud Lühikese jala väravale kohtuma Tallinna linnapeaga.