Sotsid esitasid eelarvele selle vastuvõtmise pidurdamiseks 300 parandusettepanekut, sest nad süüdistasid linnavalitsust linna reaalsete probleemide lahendamise asemel linnapeale ja abilinnapeadele poliitbüroode loomises, mis SDE hinnangul tähendab linna raha kasutamist Keskerakonna valimiskampaaniaks.

Aja säästmiseks võttis Vitsut kõik SDE ettepanekud ja ühendas need umbes kümneks ettepanekuks, mille läbi hääletamine võttis palju vähem hääli. Selle otsuse peale hakkas Juske häälekalt protesteerima, sest ta tahtis teada saada, millise õigusakti millise paragrahvi järgi saab Vitsut midagi sellist teha.

Juske sõnul ta sellele küsimusele vastust ei saanudki. "Meil tekkis temaga väga tõsine sõnavahetus," kirjeldas ta olukorda.

Vitsut kirjeldas tänases pressiteates, et Tallinna eelarve teise lugemise ajal segas SDE fraktsiooni liige Jaak Juske vahelehüüetega istungit, kuni hakkas karjuma ja vastu lauda taguma ning lahkus seejärel häälekalt saalist. Juskega koos lahkusid ka kõik teised opositsioonisaadikud.

Vitsuti sõnul on nii linnavolikogu kui ka parlamendi tavapärane praktika, et ühesugused ettepanekud ühendatakse. "130 lasteaiast igaühele ühtviisi 5000 euro lisamist tulebki käsitleda ühe muudatusena. Sellised nagu kaks tilka vett sarnanevad ettepanekud oleme alati ühte koondanud," kommenteeris Vitsut.

Juske sõnul käitus Vitsut ebaseaduslikult, mistõttu sotsid pöörduvad õiguskantsleri poole, et saada temapoolset hinnangut. Kui õiguskantsler leiab rikkumise, teeb ta linnale ettekirjutuse linnaeelarve muutmiseks. Kui linn seda ei tee, läheb asi riigikohtule otsustamiseks.