"Tallinna volikogus on olnud kombeks suhelda vastastikku lugupidavalt, kuid kahjuks on IRLi praeguse fraktsiooni kaudu saali jõudnud arrogantne ja nihilistlik mentaliteet. Huligaanid kipuvad kujundama volikogus ebakonstruktiivset õhkkonda ja ebaprofessionaalset suhtlemistooni. See diskrediteerib mitte ainult IRLi fraktsiooni, vaid tervet volikogu opositsiooni ning muudab sisuliselt kogu nende hääle mitte tõsiselt võetavaks," ütles Vitsut Delfile linnapea hiljutiste sõnavõttude kohta kommentaari andes.

Et mitte jääda üldsõnaliseks, siis tõi Vitsut ka paar näidet. "Osa volinikest võtab endale õiguse tulla istungile ettevalmistamatult, eelnõudega tutvumata, ja hakkab siis saalis nõudma, et linnapea või abilinnapea talle eelnõu ette loeks. Kui seda ei tehta või vastus ei meeldi, siis arvab küsija endal õiguse olevat vastaja suhtes alandavateks märkusteks. Mõni volinik peab aga oma kolleegidest koguni nii vähe lugu, et saabub istungile ebakainena, teeb saalis lärmi ja esitab küsimusi üksnes eesmärgiga vastajat mõnitada," leiab Vitsut.

Kokkuvõttes arvab Vitsut, et enamikule kolleegidest on vastuvõetamatu volikogu töö säärane segamine ja alavääristamine ning see kujundab ennekõike hinnangut huligaanitsejate suhtes.

Tallinna linnavolikogu viimasel istungil tekkis vastasseis linnapea Edgar Savisaare ja linnavolikogu liikme Juku-Kalle Raidi vahel. Viimane soovis küsida investeeringute kohta Tallinna teedevõrku, kuid linnapea ei soovinud kohe kuidagi küsimustele vastata.

Nimelt peale Raidi küsimust selle kohta, et mille põhjal Savisaar väidab inimesi olevat rahul raha vähendamisega linna teede korrashoidu, pöördus Savisaar volikogu esimehe Toomas Vitsuti poole ja hakkas kaebama, et ta ei soovi Juku-Kalle Raidi sinatada.

"Nii et lepime kokku, kuidasmoodi me tema käitumisse suhtume," ütles Savisaar.

Selle peale vastas Vitsut, et volikogus suhtutakse vastastikku lugupidavalt ja Savisaar nõustus temaga. "Ma alustasin kõigepealt stiilist. Vahepeal on stiil kõige tähtsam," ütles Savisaar viimaks küsimusele vastamata jättes.

Siiski ei rahuldunud Raid selle vastusega ja küsis oma küsimuse uuesti ning juhtis tähelepanu asjaolule, et Savisaar on valitud linnapea ja saanud palju hääli, mistõttu on ta kohustatud aru andma.

"Aitäh, teie küsimuste peale ei arva ma mitte midagi," ütles Savisaar.

Hoolimata teiste volikogu liikmete protestidest, mindi küsimustega ikkagi edasi väites, et linnapea andis juba oma vastused.

Vaata Savisaare vastuseid Raidi ja teiste volikogu liikmete küsimustele! (Raidi küsimus algab umbes 8 minutist ja 30 sekundist)