"Leian, et praegu saan oma valijate huvide eest paremini seista, kui jätkan tööd Tallinna abilinnapeana. Lisaks ei ole hetkel Tallinna juhtimise seisukohalt mõistlik, kui abilinnapea ametist lahkuks," ütles Mihhail Kõlvart Keskerakonna teatel. 

Kõlvarti asendusliige Andrei Novikov siirdub tööle riigikokku. "Tänan valijaid ja erakonda usalduse eest. Kavatsen kaitsta parlamendis Keskerakonna ideid ja programmi ning loomulikult tahan lisaks muudele teemadele jätkuvalt toetada Kristiine, Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosa edukat arengut."

Lasnamäe linnaosavanema ametikohalt riigikokku siirduv Olga Ivanova ütles, et ootab uut tööd huviga. "Olen Tallinna suurimat linnaosa juhtides saanud palju kogemusi, mida riigikogu töös kasutada. Kõige enam huvitab mind töö sotsiaal- või õiguskomisjonis, aga eks peatselt selgub, kuidas töökorraldus kujuneb."

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut nentis, et on Tallinna linnavolikogu juhtinud juba kümme aastat ning aeg on küps uuteks väljakutseteks. "Loomulikult plaanin riigikogu töös keskenduda omavalitsusi puudutavatele küsimustele ja riigireformile, aga mulle on väga tähtis ka ettevõtlus- ja maksupoliitika. Kinnitan ka, et minu riigikogusse minek ei tähenda Tallinna juhtimises mingit vaakumit, sest aseesimees Toivo Tootsen on suurte kogemustega ning juhib volikogu kuni uue esimehe valimiseni."

Tallinna linnavolikogu liikmetest asuvad riigikogus lisaks Vitsutile tööle veel Rein Ratas, Erki Savisaar ja Märt Sults.

Reedel koguneb Keskerakonna Tallinna nõukogu, et arutada Lasnamäe ja Kristiine linnaosade juhtimist seoses linnaosavanemate riigikokku minekuga.