“Ma arvan, et Andrus Blok on see isik, kes suudab Rahvaliidu juhtimise paika panna, sest tegemist on Eesti ühe suurema erakonnaga. Küsimus on siiamaani olnud ikkagi juhtimiskriisis, mitte mingisuguses sisemises poliitilises võitluses. Ma olen selles veendunud, et Blok suudab Rahvaliidu juhtimiskriisist välja tuua ja meeskonna nii tööle panna, et me suudame enne riigikogu valimisi valijaskonnale oma sõnumi edasi öelda,” ütles Vitsut Delfile.

Vitsuti sõnul on maakonna- ja linnaühenduste toetus selgelt Bloki poolel. “Ta on suhteliselt tuntud erakonna sees, ta on regionaalpoliitika eestvedaja ja Rahvaliidus vana olija. Ma arvan küll, et tema šansid on hetkel kõige suuremad saada Rahvaliidu esimeheks,” sõnas peasekretär.

Samuti Rahvaliidu esimeheks kandideeriv aseesimees ja Jõgevamaa maakonnaühenduse juht Riina Kull võiks Vitsuti hinnangu kohaselt jääda Bloki järel teisele kohale. “Väga tugev kandidaat samamoodi ja erakonnas tuntud kandidaat, võibolla pisut jääb populaarsuses alla Andrus Blokile, kuid ilmselt on tema see isik, kes platseerub teiseks esimehe valimistel.”

Samas ei saa Vitsuti sõnul välistada ka Juhan Aare uuesti valituks saamist. “Ei, siin ei saa ühtki kombinatsiooni välistada. Asi on viidud kongressini ja kongress peab otsustama, kellest saab erakonna uus esimees.”