Hetkel ametis oleva Viru vangla direktori Andre Lillelehe ametiaeg lõpeb 30. novembril 2015 ja uus direktor võetakse teenistusse alates 01.12.2015 ametiajaga viieks aastaks, teatas justiitsministeerium.

Sujuva ülemineku tagamiseks on soovitav kandidaadi valmisolek asuda asedirektorina teenistusse juba ametiajale eelnevalt. Teenistuskoht asub Jõhvis.

Vangladirektori põhitegevus on vanglale seatud eesmärkide saavutamine, tõhusa ja koostööle suunatud organisatsiooni jätkusuutlik arendamine ning püstitatud ülesannete täitmiseks vajalike muudatuste elluviimine.

Kandidaatide elulookirjeldust koos motiveeritud avaldusega oodatakse hiljemalt 10. veebruariks 2015 e-posti aadressil kati.kask@just.ee, lisainfot saab küsida e-posti aadressil pille-riin.kristmann@just.ee.

Viru vangla avati 2008. aastal ja see on on Eesti kõige kaasaegsem vangla. Kokku on kahekohalistes kambrites ruumi kuni 1100 kinnipeetavale, s.h vahistatud ja avavangla vangid.

Viru vanglas on üksusepõhine juhtimine ja seal asuvad eraldi tähelepanu nõudvad kinnipeetavad ehk alla 21-aastased noored süüdimõistetud ja organiseeritud kuritegevusega seotud isikud. Vanglas töötab kokku üle 460 inimese, s.h kriminaalhooldajad, kes tegelevad kogu Ida-Eesti piirkonna hooldusalustega ja noorte hooldusalustega üle Eesti.