„"Pataljoni ülema ametikoht on kaitseväe ohvitseri teenistuse üks kõrghetki,"“ ütles üle kahe ja poole aasta pataljoni juhtinud major Märk, kes andis enda sõnul oma lõpueksami äsja lõppenud Kevadtormil. "“Pole paremat rotatsiooni lõppu kui juhtida õppusel tuhandest mehest koosnevat pataljoni."“

Viru jalaväepataljoni juhtima asunud kolonelleitnant Eero Kinnunen teenib Eesti Kaitseväes 1994. aastast. Ta on teeninud Põhja üksik- jalaväe kompaniis, tagalapataljonis, Balti pataljonis, Scoutspataljonis ning Maaväe staabis. Ta on lõpetanud Ameerika Ühendriikide Maaväe staabikolledži.

Kolonelleitnant Kinnunen oli 2003. aastal Eesti esimese Iraagi operatsioonil teeninud jalaväerühma Estpla-7 ülem, 2008. aastal juhtis ta Afganistanis jalaväekompaniid Estcoy-5.

Maaväe ülem kolonel Indrek Sirel tõstis esile kolonelleitnant Kinnuneni teadmisi ja oskusi, mis aitavad säilitada ning arendada Viru jalaväepataljoni traditsioone ning seni õppustel näidatud häid tulemusi

Viru jalaväepataljon õpetab sõdureid välja peamiselt kahel suunal: jalaväe õppesuund, mille koosseisu kuuluvad kõik jalaväe tehnilised erialad - laskurid, sanitarid, tankitõrjegranaadiheiturid, kergemiinipilduja meeskonnaliikmed ning tankitõrje õppesuund, kus antakse väljaõpe kesk - ja kaugmaa tankitõrjeraketikomplekside meeskonnaliikmetele.

Viru pataljoni senine ülem major Janno Märk jätkab teenistust kaitseväe juhataja sõjalise nõuniku ametikohal.