Viru jalaväepataljon on olnud pikka aega hädas oma vee-ettevõtja OÜ Pesuluxiga: vee kvaliteet kõigub ja surve on liiga madal, et varustada tuletõrjehüdrante sellise survega, nagu seadus nõuab. Samuti ei ole Pesuluxil oma torustike kohta mingit dokumentatsiooni ning nende öeldud torude asukohad ja torutööde tegemise ajad ei ühti tegelikkusega, kirjutab Põhjarannik.

“Hommikul kraani lahti keerates ei tea kunagi, mis sealt tuleb,” tunnistas Viru jalaväepataljoni ülem major Arno Kruusmann. Vesi lõhnab halvasti ja ajab umbe filtrid, mida tuleb pidevalt puhastada.

Pataljon testib regulaarselt oma joogivett ja selle kvaliteet kõigub. Augustis võetud proov näitas, et vees on tervisele ohtlik coli-laadne bakter, ja kraanivee joomine väeosas keelati. “Jõime pudelivett. Õnneks olid ajateenijad parasjagu puhkusel ja isikkoosseis kohapeal väike,” rääkis pataljoni ülem.

"See, mis nad räägivad kvaliteedist ja survest, ei vasta tõele,” vastas OÜ Pesulux juht Toomas Ziljov Viru jalaväepataljoni esitatud kaebuste kohta. Selle kinnituseks saatis ta septembri alguses pataljoni 24. augustil võetud proovide andmed, mis kinnitasid, et vesi vastab nõuetele nii bakteriaalse koostise kui raua ja mangaani sisalduse poolest.