Viru hotelli majutusdirektori Anu Soosaare sõnul olid peaaegu kõik hotellitoad eelnevalt broneeritud ning õhtul viibis hoones ligikaudu 700 inimest.

"Majutuse osas me kahju ei saanud," ütles Soosaar BNS-ile. "Kuid kuna tühjendasime kõik restoranid ja baarid, jäi see raha saamata."

Otsest ähvardusest saadud rahalist kahju pole hotell veel välja arvutanud, Soosaare sõnul teeb juhtkond vastavad kalkulatsioonid ja nendest lähtuvad tulevikuprognoosid tõenäoliselt esmaspäevasel koosolekul.

Soosaare sõnul sõltub turistide edasine käitumine ja hulk põhiliselt ähvarduse kajastamisest Soome ajakirjanduses ning sellega kaasneda võivast võimalikust Tallinna maine muutusest põhjanaabrite seas.

"Raske on siiski uskuda, et inimesed tunneksid end Virus nüüd ebaturvaliselt, seda enam, et pommi ei leitud," märkis Soosaar.

Majutusdirektori hinnangul tähendab pommiähvarduste tegemine siiski teatavat kahju peale Viru hotelli ka kogu Tallinna turismimajandusele.

"Kuna Viru hotelli tarbijad tulevad peamiselt väljaspoolt Eestit ja kui info ähvardustest jõuab Soome, võib see mõjutada Tallinna turismiettevõtteid üldiselt," lisas ta.

Tallinna häirekeskus sai teate võimalikust pommist Viru hotellis vene keelt rääkivalt mehelt neljapäeval kell 17.27, ähvardusest kuulnud Viru hotelli juhtkond evakueeris kohe hoones viibinud 200 inimest üle tee asuvasse Tallinna postimajja.

Kohale sõitnud päästeametnikud ei leidnud lõhkekeha hotellist ega sellega samas majas asuvast Viru kaubanduskeskusest, külastajad ja töötajad lubati taas hoonesse alates kella 19.30.