Neljapäeval kell 19.10 helistas hotelli müügiosakonda eesti keelt kõnelenud mees ja ütles, et "eile läks nässu aga täna kell 21 lõhkeb pomm", ütles politsei pressiesindaja BNS-ile.

Mees ei täpsustanud pommi asukohta, eridemineerijad pommi ei leidnud ja plahvatust ei järgnenud.

Kell 19.30 evakueeriti hotellist ja kaubanduskeskusest umbes kolmasada hotelli külastajat, kes saadeti vastas asuvasse Postimajja, ütles hotelli esindaja BNS-ile.

Inimesed jäävad hotellist väljaspoole vähemalt kella 21-ni, mil pomm pidi lõhkema.

Hotell Viru esindaja ütles neljapäeva õhtul BNS-ile, et osa inimesi loobus omka numbritubadest ja otsustasid mõne teise ööbimispaiga kasuks.

Hotell Viru teatel on pommiähvardused tekitanud hotellile sadu tuhendeid kroone kahju.

"Hotelli restoran on kannatanud ära jäänud toitlustuse tõttu, paljud kliendid on loobunud varem broneeritud majutuskohtadest," teatas hotell Viru BNS-ile. Pommiähvarduste kahju Eesti kui turimiskeskuse mainele on raske hinnata, lisas hotelli administratsioon BNS-ile saadetud teates.

Kolmapäeva õhtul sundis pommiähvardaja samuti hotellis asunud paarsada inimest evakueeruma, kuna kell 18.36 helistas eesti keelt rääkinud mees Viru hotelli müügiosakonda ja ütles, et kell 21 lõhkeb hotellis pomm.

Päästjad lõhkekeha ei leidnud ja pomm ei lõhkenud.

Hotell Viru vastuvõtu juht Maris Mosona teatas BNS-ile, et külaliste ja personali evakueerimine toimus rahulikult, evakuatsiooni koordineeris ka hotelli direktor YrjÖ Vanhanen.

Viimati sai hotell Viru pommiähvarduse 8. juuni õhtul, mil evakueeriti hotellist hoones olnud paarsada inimest, toona pommi ei leitud ja plahvatust ei järgnenud.

Eelmise pommiähvarduse hotellile tegi Tallinna häirekeskusesse helistanud vene keeles rääkinud mees.

Viru hotell lõpetas tänavu mais hoone renoveerimistööd, investeerides fuajee, hotelliesise maa-ala, 13. korruse numbritubade ja teise korruse baari ümberehituseks 40 miljonit krooni. Kokku on soomlastest omanikud kolme tärni omavassse Viru hotelli alates selle erastamisest kuue aasta jooksul investeerinud 270 miljonit krooni.

Kuni 800-inimest mahutavas hotellis on 18 numbritubadega korrust.

Viru hotell täitus hoolimata pommiähvardusest järgmisel päeval turistidega, otsest kahju sai hotell vaid restorani ja baaride sulgemisest.

Hotelli majutusdirektori hinnangul tähendab pommiähvarduste tegemine teatavat kahju lisaks Viru hotellile ka kogu Tallinna turismimajandusele.

Viru hotelli selle aasta käibeprognoos on 180 miljonit krooni.

Hotelli tegevuskasum võib prognoosi järgi tulla ligi 90 miljonit krooni, puhaskasumiprognoos on 34 miljonit krooni, mis on võrdne mullu teenitud kasumiga.