Eesti Interneti SA järelvalvetoimingute käigus tuvastatud intsidendi näol on tegemist potentsiaalse kuriteoga .ee domeenide kasutajate vastu. Eesti Interneti SA ülesanne on teostada järelvalvet .ee domeeni registripidajate üle, OÜ Virtuaal.com intsidendist on informeeritud ka Politseid ja Andmekaitse Inspektsiooni, teatas Eesti interneti sihtasutus.

„Juhin kuriteo sooritaja tähelepanu sellele, et isikuandmete väärkasutus on seadusevastane tegevus, mille uurimisega tegelevad õiguskaitseorganid. Soovitan kurjategijal enne andmete kasutamist oma tegude võimalike tulemite üle rahulikult järele mõelda,“ ütles Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Pärast intsidendi tuvastamist peatati OÜ Virtuaal.com operatsioonid .ee domeenidega. Operatsioonide peatamine puudutab ainult registripidaja OÜ Virtuaal.com juures uute domeenide registreerimist ja domeenide andmete muutmist. Teiste 38 registripidaja operatsioone .ee domeenidega eeltoodu ei mõjuta, samuti ei katke OÜ Virtuaal.com olemasolevate domeenide töö.

Andmekaitse seaduse mõistes delikaatseid isikuandmeid, samuti kasutajanimesid ja paroole OÜ Virtuaal.com andmeleke ei puuduta.

Eesti Interneti SA on Vabariigi Valitsuse ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) poolt asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni haldamine.