„Esimesed kogumiskastid oleme paigaldanud Vinni valda Tudu, Viru-Jaagupi, Roela, Pajusti postkontorisse. Eesti Post soovib aidata omaltpoolt kaasa, et Vabadussõja võidusamba rajamisel saaksid osaleda võimalikult paljud inimese,” ütles juhatuse liige Aavo Kärmas, teatas Eesti Post Delfile.

Annetuste kogumiskastide juurde on üles seatud plakatid. Kõigil toetajatel on võimalus jäädvustada oma nimi annetajate nimekirja ning Vabadussamba püstitamisele kaasa aitajad saavad rinnamärgid. Kogumiskastid on postkontorites avatud novembrikuuni.

Praeguseks on üldrahvaliku teotusaktsiooni käigus Vabadussõja võidusamba rajamisele panustanud ligemale viis tuhat inimest ja kogutud on üle 600 tuhande krooni.

Vabadussammas on kavas avada Vabadussõja alguse 90. aastapäeval käesoleva aasta 28. novembril. Võidusamba asukoht on Tallinnas Vabaduse väljaku Ingeri bastioni madalam, Harju tänava kõrvale jääv idapoolne flank. 26-meetrine võidusammas valmistatakse 40 x 25 x 6 sentimeetri suurustest klaasplokkidest, mälestusmärgile tuleb tekst „Eesti Vabadussõda 1918-1920”.

Monumenti on Vabaduse väljakule või selle lähipiirkonda üritatud rajada juba 1920. aastatest, kuid varasemalt on see takerdunud erinevatesse vaidlustesse.