Reiljani kohta võiks juba kasutada korrakaitsjate terminit "politseile tuttav isik", millega tähistatakse politseiasutuste püsikliente. Tihti spetsialiseeruvad taolised püsikliendid teatud konkreetsetele kuritegudele. Reiljani puhul paistavad selleks olevat korruptsioonikuriteod.

Reiljan oli aastatel 2003-2006 keskkonnaminister. Tema selle aja tegemised päädisid kahe kriminaalasjaga, mis jõudsid ka kohtusse. 2010. aastal mõisteti Reiljan lõplikult süüdi Tallinnas Rävala 8 kinnistu müügiprotsessis 1,5 miljoni krooni suuruse pistise küsimises. Ta sai tingimisi karistada.

See süüdimõistmine jäi aga suuresti kurikuulsa maadevahetuse kohtuasja varju, kus lisaks Reiljanile oli kohtupingis ka tema parteikaaslasest endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo ja hulk tuntud ettevõtjaid, nende seas Merko suuromanik Toomas Annus.

30. juuni 2014 riigikohtu otsusega mõisteti Reiljanile karistuseks kolm aastat ja kuus kuud tingimisi vangistust nelja-aastase katseajaga.

Reiljan oli vaevalt jõudnud järjekordse korruptsiooniasjas süüdimõistmise kätte saada, kui juba oli ta jälle seotud uue korruptsiooniasjaga, mis seekord puudutas altkäemaksu vahendamist Edgar Savisaarele.

Reiljan töötas vahepeal ettevõtja Vello Kunmani nõunikuna, keda kahtlustatakse Savisaarele altkäemaksu andmises. Arvatavasti kahtlustatakse Reiljani selles, et ta vahendas Kunmani altkäemaksu, mis anti selleks, et Kunmani tütar saaks jätkata ebaseaduslikult rajatava maja ehitust Nõmmel.

Kui asi läheb kohtusse ja Reiljan altkäemaksu vahendamises süüdi mõistetakse, ootab teda katseajal toimepandud kuriteo eest tõenäoliselt reaalne vangistus.