Kohtu määruse järgi on kaitsepolitseil õigus hoida Semjonovit vahi all vähemalt 19. augustini.

Kaitsepolitsei süüdistab Semjonovit ja AS-i Rakvere Viljasalv juhatuse liiget Mart Kedderit ametiseisundi kuritarvitamises. Kedder viibib allkirja vastu vabaduses.

Süüdistuse järgi kuritarvitasid Semjonov ja Kedder oma ametiseisundit, kui lubasid firmale kuuluvates elevaatorites hoiul olnud riigi julgeolekureservi kuuluvat vilja tarvitada oma firma majanduslikes huvides.

AS-iga Eesti Viljasalv sõlmitud hoiulepingu tingimusi rikkunud Rakvere Viljasalve tegevuse tõttu on puudu 736 tonni riigi julgeolekureservi kuuluvat nisu ning 13.307 tonni rukist. Sellega on tekitatud Eesti Viljasalvele 27 miljonit krooni kahju.

Praegu kahtlustatakse riigivilja kuritarvitamises ka Rakvere Viljasalve juhatuse kaht ülejäänud liiget Vassili Karakaid ja Tõnu Reissari ning Karakai poega Sergei Karakaid.

Vladimir Semjonov tunnistas märtsi keskel, et tema süül on kaduma läinud suur osa riigi teraviljast.

Semjonov esitas AS Eesti Viljasalve juhatuse liikmele Ago Sootsile avalduse, milles teatas, et kaduma on läinud peaaegu kolmandik ehk ligi 13.000 tonni firma ladudes hoiul olnud riigi toiduteravilja julgeolekuvarust.