Kolme kuu eest politseinike peksmises süüdi mõistetud Algis Velling kuulub Reformierakonda alates 30. juulist 2009. Teine politseinikupeksja, Raul Širokov, on Reformierakonna liige alates 31. juulist 2008. Kolmas pätt, Tauno Liesment, kuulub Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda (endine Rahvaliit) alates 3. juunist 2006.

Reformierakondlane Velling mõisteti süüdi selles, et ta osales politseinike ründamises. Kohtuotsuses on eraldi välja toodud konkreetne rünnak, mille kohaselt lõi Velling üht politseinikku rusikaga vastu põsesarna ja tõukas teda eemale. Politseinikul tekkis sellest silmalau ja silmaümbruse põrutus. Seejärel lõi Velling ühte teist politseinikku rusikaga kuklasse.

Vägivallatsemine jätkus ühe eramaja hoovis, kus viibinud pererahvas ja nende külalised proovisid märatsejaid korrale kutsuda, aga Velling koos kahe kaaslasega ründas üht oma kodu kaitsvat meest rusikatega.

Kui üks teine oma kodu kaitsev mees küsis: „Mis toimub?“, siis Velling koos kahe kaaslasega tõukasid teda, lõid teda pea piirkonda, lükkasid pikali ning seejärel lõid teda uuesti pea piirkonda.

Reformierakondlane Raul Širokov sekkus politseinikke peksmisse siis, kui üks peksjatest, Karel Härm, oli ühel politseinikul selja tagant kinni haaranud ja hoidis teda kinni. Üks naispolitseinik lõi nuiaga Härmi parema reie piirkonda, et viimane vabastaks politseiniku oma haardest, ent siis haaras Širokov käsivarrega ümber naispolitseiniku kõri, nii et viimane ei saanud hingata, ja vedas teda 5-6 meetrit eemale. Seejärel üritas Širokov rusikaga lüüa üht politseinikku, aga ei tabanud.

Konservatiivne rahvuslane Tauno Liesment oli aga see mees, kes tõstis esimesena politseinike vastu käe, tõugates üht neist õlgadest.

Selle kõige eest karistati Vellingut ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vanglakaristusega.

Širokov pääses ühtekokku kahepäevase tegeliku vangistusega, nimelt peeti ta eeluurimise ajal kaheks päevaks kinni. Kohus karistas teda politseinike peksmise eest küll 11 kuud ja 28 päeva pikkuse vangistusega, aga see mõisteti tingimisi. Širokovi katseajaks määrati üks aasta ja kuus kuud, talle mõistetud vangistust 11 kuud 28 päeva ei pöörata täitmisele, kui Širokov ei pane katseajal toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab käitumiskontrolli nõuded. Seega jalutab Širokov praegu meie seas vabalt ringi.

11 kuu ja 28 päeva pikkuse tingimisi vangistuse sai ka kolmas erakonda kuuluv politseinikupeksja, Tauno Liesment, ent tema katseaja pikkuseks on kolm aastat.