Ühest matmispaigast andis tunnistust vaid hauakivi, mis poolenisti veest välja ulatus. Sinna, oma mehe kalmule minna tahtnud viljandlane Aino Toomsalu kurvastas, et pole seda viimasel paaril nädalal teha saanud, sest ei pääse ligi ja lilli poleks niikuinii kuhugi panna, kirjutab Sakala.

“Kui mina nüüd ära suren, siis mind ei saa sinna mattagi,” lausus ta. “Vesi jookseb hauda sisse — ei ole kirstu kuskile panna.”

Kuivade ilmade mõjul on olukord siiski tasapisi paranemas. Kalmistuvaht Janek Eksi ütles, et umbes nädal tagasi hakkas vesi märgatavalt alanema.

Eksi väitis, et viimase nelja aasta jooksul, mil tema on seal kalmistuvahina töötanud, pole surnuaia tiik haudadele tunginud.

Viljandi linnavalitsuse linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri ütles, et ühegi Metsakalmistu rahula eest hoolitseja pole üleujutuse pärast linna abi küsinud.

“Liigvesi tuleks juhtida regulaatortruubiga ümber kalmistu alla mädasohu,” arutles ta. “Praegu selliseid plaane ei ole. Aga kindlasti ei saa seda probleemi tühiseks nimetada.”