Selle otsusega võidab Savisaar-Toomast pea poole suurema sissetuleku.

Euroopa Parlamendi põhimääruse järgi on alates 2009. aastast võimalik saata üleminekuhüvitist, mille järgi võimaldatakse igale parlamendist lahkuvale saadikule vähemalt pool aastat harjumuspärast 6250-eurost kuupalka edasi.

Riigikogu liikme palk on 3380 eurot ning seda saanuks Savisaar-Toomast kuni 2015. aasta märtsini, mil toimuvad uued valimised.

Savisaar-Toomast kandideeris 2011. aasta riigikogu valimistel veel Keskerakonna ridades ja on Yana Toomi asendusliige. Aasta tagasi vahetas toona eurosaadiku tööd teinud Savisaar-Toomast aga parteid. Nii Toom kui Savisaar-Toomast kandideerisid tänavustel eurovalimistel ja valituks osutus Toom, kes pidi oma riigikogu koha loovutama. Seega avanes Savisaar-Toomastil võimalus minna Keskerakonna nimekirjas saadud mandaadiga riigikokku. 

Nüüdseks on ta sellest võimalusest siiski loobunud:

"Kaalusin pikalt ja põhjalikult võimalust Yana Toomi asendusliikmena Riigikogus tööle asuda. Jõudsin aga järeldusele, et hetkel on mandaadist loobumine eetilisem kui selle vastuvõtmine.

Esiteks andis valija 2011. aastal antud koha Keskerakonnale, mitte mulle või mu tänasele koduerakonnale. Teiseks on pärast parlamendi suvepuhkust järgmiste Riigikogu valimisteni ainult kuus reaalset töökuud, mille jooksul pole võimalik minu poolt algatatud eelnõusid lõpuni menetleda.

Plaanin jätkata oma tegevust Eesti poliitikas, kuid saan seda edukalt teha ka esialgu parlamenti kuulumata. 2015. aasta märtsis soovin taotleda Eesti valijatelt Riigikogu mandaati juba Reformierakonna nimekirjas ning neljaks aastaks, mitte kuueks kuuks," kirjutas ta oma pöördumises.

Savisaar-Toomasti asendusliige on Tallinnas kesklinna linnaosa vanema ametit pidav Mihhail Korb.