Keskerakonna ridades tuntust kogunud Vilja Savisaar-Toomast astus Reformierakonna liikmeks ning tõenäoline on tema kandidatuur linnapea kohale.

Vähem kui kuu tagasi teatas liitumisest Reformierakonnaga Savisaar-Toomasti abikaasa Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lauluosakonna õppejõud ja ooperilaulja abikaasa Taimo Toomast.

Kui Reformierakond seab Savisaar-Toomasti üles linnapea kandidaadiks, siis tekib olukord, kus ta hakkab võistlema oma eksabikaasa tänase linnapea ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare vastu.

„Olen oma hingelt alati olnud liberaal, kes hindab ja austab valikuvabadust nii enda kui ka teiste puhul, sõltumata soost, vanusest, rahvusest või usutunnistusest. Liberaalsest maailmavaatest olen juhindunud ka viimased neli aastat oma töös Euroopa Parlamendis, kus kuulun Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni,“ ütles Vilja Savisaar-Toomast.

Vilja Savisaar-Toomast on olnud poliitikas tegev üle 20 aasta, teenides riiki erinevatel ametikohtadel nii kohalikus omavalitsuses, Riigikogus kui ka Euroopa tasandil. 2009. aastal valiti Vilja Savisaar-Toomast Euroopa Parlamendi liikmeks.

Reformierakond on valitsuse juhterakond, kandes valitsusvastutust lisaks Toompeale 83 Eesti omavalitsuses. Reformierakonnas on praeguse seisuga 13 289 liiget.