Ladõnskaja-Kubitsa hinnangul on praegune olukord Ahto Lobjaka eetrist lahkumisega ühemõtteliselt halb. "Paar nädalat tagasi oli järjekordne ERR-i nõukogu koosolek. Muude teemade kõrval toimus arutelu ka kolleeg Martin Helme tõstatatud küsimuste osas," ütles Ladõnskaja-Kubits. "Jah, arutelu oli väga pingeline ja emotsionaalne. Jah, lendasid ka fraasid, mida ei pea õigeks. Kuid lõppkokkuvõtteks koosoleku ajal sai selgeks, nõukogu liikmed ei olnud päri Martin Helme peamise etteheitega," märkis ta.

Ladõnskaja-Kubits rõhutas, et ei ole poliitiku rida karistada ajakirjanikke, nõuda nende karistust või isegi anda vihjeid mittesobiva ajakirjaniku eetrist eemaldamisele. Ükskõik, kas konkreetse ajakirjaniku positsioon meeldib või mitte. Poliitikul on tema sõnul alati võimalus minna ja vaielda ajakirjanikuga otse-eetris, kuid poliitik ei tohi sulgeda ajakirjaniku suud kasutades oma võimu.

"Saan aru, Rahvusringhäälingu nõukogu toimetuste töösse ei sekku, mis antud olukorras on koheselt kaheti mõistetav fraas: ei saa justkui ei karistada, ega ka kaitsta, aga ERR-i nõukogu ülesanne on hoida selle maja vaimu ja sõnavabadust. Ju siis ka tegelikult kaitsta," märkis ta.

Ladõnskaja-Kubits rõhutas, et juhatus peab selgitama seda otsust. Kui seda ei osata teha, siis lasku ajakirjanikul eetris jätkata. "Olukord on emotsionaalne ja kõik dialoogis osalejad isiksused. Isiksusi tuleb nende tasemele vastavalt kohelda," ütles ta.