„Tänase streigiga ei nõua tervishoiutöötajad mitte palgaraha, vaid tervishoiusüsteemi rahastamise suurendamist. Nad nõuavad järjekordade lühendamist ning abi tagamist kõigile, kes seda vajavad. Tegemist on väga õige eesmärgiga. Kui me ei suuda tervishoiu rahastamist muuta, puudub sellel tulevik. Me näeme seda ju tänasest Haigekassa miinusest, mis esialgse prognoosi kohaselt pidanuks tänavu olema 9 miljonit eurot, kuid on poole aastaga kerkinud juba 33 miljoni euroni. Puudujääk kaetakse reservidest, kuid see ei ole jätkusuutlik. Tervishoiutöötajad võitlevad õige asja eest ning Keskerakond toetab neid,“ rääkis Viktor Vassiljev.

Riigikogulase sõnul tundub, et tänane valitsus ei ole võimeline tervishoidu raha juurde tooma. Selle asemel üritatakse olemasolevat raha ümber jagada selliselt, et haiglatele vähem maksta.

„Kuid mida tähendab haiglate arvelt kokkuhoidmine? Kas edaspidi on operatsioonil vatiotsikuid vähem või tehakse lühemaid õmblusi? Taolisi otsuseid tegev valitsus vajab tõepoolest tõsist ravi. Loodan, et tervishoiutöötajate streik aitab seda mõista,“ lõpetas Viktor Vassiljev.