Keskerakonda kuuluv Vassiljev ütles Delfile, et streigi vältimiseks tuleb täita kõik nõudmised: peatada tervishoiusüsteemi lagunemine, teha korda tööaja arvestus ning tõsta meedikute väljavoolu peatamiseks palku.

"Siiamaani apelleeritakse ainult kolmandale punktile, rõhudes inimlikule ahnusele. Valitsus ründab arste, väites, et nad saavad niigi suurt palka. Tähelepanuta jäetakse aga, et arstid nõuavad keskmiseks 1490 eurot," ütles arstiharidusega Vassiljev Delfile. "Väidetavalt suuremad keskmise palga numbrid tulenevad sellest, et tööaja ja palga arvestus on sassis, arstid töötavad 1,4 koormusega. Kolleeg Soomes töötab 8 tundi ja saab 3 korda kõrgemat palka. Meie arst teeb 8 tundi, siis teeb valve ja siis veel ühe päeva. Õhtul läheb eravastuvõtule, sest põhitöökohas haigekassa vastuvõtu eest ei maksa, aga haiged ootavad."

Vassiljev märkis, et tervishoiusüsteem vajab põhjalikku reformi, selge alluvusega, ühtselt juhitava ning eelarvest rahastatava süsteemi loomist. See tagaks n-ö suured muutused. "Ka praeguse alarahastatud süsteemi puhul on kokkuhoiu kohti, raha kulub ebaratsionaalselt. Remont, ehitus ja kommunaal - tuleb rahastada riigieelarvest. Peale selle, kõigilt kuludelt makstakse käibemaksu, mis sisuliselt tähendab topeltmaksu, patsient maksab ja haiglad veelkord. Aktsiisid - elekter ja kütus võiksid olla haiglatele soodsamad."

Vassiljevi sõnul kulub rahalises väljenduses Eesti tervishoiusüsteemis inimese kohta kuus korda vähem raha kui Euroopas keskmiselt. "Hetkel on SKPst tervishoiule eraldatav protsent 6,3 EL-i 9,5 vastu. See on küll tubli edasiminek 20 aasta taguse ajaga, kus see protsent oli 4,7. Kui aga võtta arvesse tollase meditsiinitehnoloogia maksumused ja elektri ning kütuse tollased hinnad, siis on edasiminek küsitav."

"Mis kõige kurvem, tervishoiusüsteem kui selline ei ole selgelt juhitav ning Eestis puudub ametiisik või institutsioon, kelle valitsusalasse see kuuluks," sõnas meedikuharidusega riigikogulane.

"Sotsiaalminister Pevkur oma kirjas Arstide Liidule 12. mail 2012 märkis, et läbirääkijateks palgatingimustes on sotsiaalministeeriumi valitsusalas vaid kaks asutust - Astangu kutserehabilitatsioonikeskus ja Illuka varjupaigataotlejate keskus ning pakkus neid partneriteks läbirääkimistel. "Kelle valitsusalas on kõik tervishoiu asutused, seda küsisin peaministrilt infotunnis. Vastus oli, et kõrgem juhtimisorgan on riigikogu."