Seekordsed talgud on järjekorras juba kolmandad ning peaauhinnaks on Euroopa Komisjoni esindus Eestis taas välja pannud 1000-eurose reisivautšeri sõiduks vabalt valitud sihtkohta.

"Vikipeedia artikli tõlkimine on hea võimalus endale põhjalikult selgeks teha mõni nähtus või valdkond, mida oled ammu tahtnud uurida, kuid pole mahti olnud asjaga tegeleda. Tõlketalgute käigus õpid ise palju ning saad oma töö vilju kohe ka teistega jagada," ütles Eesti staažikaim vikipedist Andres Luure, kes pälvis tänavu Valgetähe V klassi teenetemärgi just pikaajalise pühendunud töö eest maailma suurima võrguentsüklopeedia eestikeelse versiooni arendamisel.

Tõlketalgud korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Tallinna Ülikooli Kirjastus ning MTÜ Wikimedia Eesti. Talgute käigus tõlgitakse artikleid, mis on võõrkeelsetes vikipeediates juba olemas ning sobivad kasutamiseks kesk- või kõrgkoolide õppematerjalina või on lihtsalt üldhariva sisuga.

Lisaks 1000-eurosele peaauhinnale kingitakse tublimatele talgulistele raamatupoe kinkekaarte ja teaduskirjandust. Wikimedia Eesti paneb välja 200 euro eest auhindu üliõpilastest kaastöölistele, kes pole varem Vikipeediasse artikleid kirjutanud.

Žüriisse kuuluvad Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi filosoofia osakonna dotsent Andres Luure, Tallinna Ülikooli Kirjastuse peatoimetaja Heli Allik, Tallinna Ülikooli kirjaliku tõlke dotsent Arvi Tavast, TLÜ tõlkemagistri programmi juhendaja Triin Pappel, TÜ tõlkemagistri programmi juhendaja Ilmar Anvelt, 30-aastase staažiga tõlkija ja toimetaja Valli Voor, MTÜ Wikimedia Eesti juhatuse liige Teele Vaalma ning Euroopa Komisjoni Eesti esinduse keelenõustaja ja tõlkija Rita Niineste.

1. märtsil  kell 17 toimub Tallinnas Euroopa Liidu Majas Rävala puiestee 4 avalik õpituba, kuhu on oodatud kõik, kes soovivad tõlketalgutest osa võtta.

Talgutel saavad osaleda kõik Vikipeedia registreeritud kasutajad peale žürii liikmete. Liituda saab igal ajal kuni talgute lõpuni 21. aprillil 2013. Juhised registreerumiseks ja tõlkimiseks on kirjas tõlketalgute lehel Vikipeedias