Kuidas möödus esimene nädal Vikerraadio peatoimetajana?

Informatsioonirohkelt.

Kas oli mingeid üllatusi või kujundas too nädala mõningaid varasemaid arvamusi-nägemusi ümber?

Suhteliselt ootuspärane. Ega raadio tegemine võõras ei ole. See, mida sa kuuled eetrist, eks sa suudad endale enamvähem ka ette kujutada, kuidas seda on tehtud ja valmistatud.

Ütlesite möödunud nädalal "Terevisioonis", et "tuleb minna pigem ehituspoodi ja valida suhteliselt lahtise käega liivapaberit, mis on erineva karedusastmega ja käia mööda toimetust ringi." Mida sellega silmas pidasite?

See tähendab seda, et ma ei näe praegu, et peaksin tegema väga suuri ümberkorraldusi. Tuleb lihtsalt võtta need asjad, mis meil täna Vikerraadios on ja nendele rohkem särtsu ja sära juurde lisada. Vaadata, kus saab toetada, kas sõna, jõu või jõuga.

Toote ehk mõne näite - millele on särtsu ja sära juurde vaja?

Hommikuprogrammiga tegeleme kõige aktiivsemalt. See koosseis, kes on see sügis teinud, on väga tublid olnud, aga peame nende õige rütmi ja lõpliku näo välja kujundama.

Kas on mõned saated, mis võiks programmist ära kaduda või pole selliseid muudatusi plaanis?

Kindlasti ei saa esialgu öelda, et midagi ära kaob. Eks siin tuleb ära oodata ka 2020. aasta eelarve, mida täna toimetustele veel lõplikult kinnitatud ei ole. See ei ole lõplikult kinnitatud ka riigikogus. Eks see kõige raskem ja olulisem punkt ongi - kõigepeal eelarve ja siis vaatame, mida me saame teha versus, mida me tahame teha.

Mis on teie jaoks need asjad, mis mitte mingil juhul ei tohiks Vikerraadio eetrist ära kaduda?

Sõna ja informatsioon. Vikerraadio jääb kindlasti uudiste- ja sõnakeskseks. Need on kaks asja, mis ei saa olla Vikerraadios kuidagi järelantud ja need peavad jääma, sest Vikerraadio on ikkagi infokanal.

Kuidas te Vikerraadio auditooriumi hindate - kas praegune on n-ö piisav või tuleks kuulajate arvu kasvatada?

Eks ta on praegu suhteliselt suur, umbes 300 000 kuulajat ja Eestis on veel 30 raadiojaama... Eks ta ikka võiks suurem olla (naerab- toim), aga ma ei oska öelda, mis see ideaal võiks olla. Kas see, et kõik inimesed kuulavad ainult Vikerraadiot või see, et jääb ruumi ka teistele raadijaamadele.

Tänane tulemus on igati korrektne. Teistest nii palju teistmoodi teha on meil aastatega õnnestunud. Ei ole Vikerraadio muutunud muusikakeskseks, vaid jäänud ikka uudiste- ja informatsioonikeskseks ning jäänud kindlasti selleks kanaliks, kust inimene saab usaldusväärset ja toimetatud informatsiooni.

Kes on Vikerraadio publik?

Pigem keskealine.

Kas noorte osakaal publikust tekitab muret ning on teil mõni plaan, kuidas neid rohkem kaasata?

Ma arvan, et iga formaat on teatud vanuse jaoks sobiv. Eks me kõik ole noored olnud ja uljad ning arvanud, et me oleme kõige targemad ja teiste tarkust-kogemusi pole vaja kuulata. Meie jääme sõna- ja informatsioonikeskseks ning seda nüüd pakendada või kuidagi teistmoodi teha niimoodi, et see oleks noortele suunatud, seda kindlasti ei plaani. Eks aeg teeb siin oma töö.