"Piirilepe ei garanteeri teile midagi. Kui Lääs ei aita Ukrainat, kui Lääs jätab maha 46 miljoni elanikuga riigi, siis väikeste Balti riikide allaneelamine saab Venemaa jaoks olema lihtsamast lihtsam," osutas Novodvorskaja VIKi teatel.

Tema sõnul olukord Venemaal on muutunud mittejuhitavaks ja näitab valitsuse valmidust kasvõi kolmas maailmasõda valla päästa. Kui Balti riigid teevad näo, et kõik on korras, siis see ainult kiirendab nende hävingut.

"Eesti, Läti ja Leedu juhid peavad kokku kogunema, nagu Balti keti ajal, kui te võitlesite oma iseseisvuse taastamise eest. Peate tegema otsuse ja survestama Euroopa Liitu kehtestamaks reaalseid sanktsioone Venemaa vastu. Venemaa tuleb välja heita ÜROst ja kõikidest Euroopa struktuuridest. Venemaa peab teadma, et tal ei lubata minna kaugemale, ja selle algatajateks peate olema teie," kutsus üles Novodvorskaja.

PRO ESTONIA klubi on avatud venekeelne diskussiooniplats, mis on ellu kutsutud ühingu Vaba Isamaaline Kodanik ja Eesti Vabaerakonna algatusrühma poolt.