RUS Delfi andmeil on Vene Föderatsiooni saatkond küll lubanud meeskonnaliikmeid kojupöördumisel aidata, kuid laevalt lahkudes kaotaksid nad kogu seitsme kuu palga, mis on siiani välja maksmata.

Olukord laevadel on keeruline, sest otsa hakkavad saama nii toidu- kui veevarud. Kuu aega tagasi lubasid meeskonnaliikmete sõnul omanikud olukorra lahendada, aga siiani pole asjad edasi liikunud. Meeskonnaliikmed lubavad viimases hädas varsti näljastreigi korraldada.

Ettevõtte võlgade katteks müüakse peatselt mõlemad arestitud laevad Leedu firmale, kellele lähevad üle ka kõik rahalised kohustused. Meeskonnaliikmete arvates ootabki praegune omanik ilmselt, kuni müük teoks saab, et meremeestele võlguolevat summat välja maksma ei peaks.

Kuna meremeeste lepingud on sõlmitud Türgi ettevõttega, sõltuvad nad seetõttu ka Türgi seadusandlusest, mis asjaajamise veelgi keerulisemaks teeb.

Türgi ettevõtte Palmali kaks laeva saabusid Tallinna Balti laevaremondi tehase Kopli poolsaare tipus asuvasse sadamasse juba möödunud aasta septmbris. Tööd pole aga siiani lõpule jõudnud.

Juunis oli samasuguses olukorras Venemaa ettevõttele kuuluva M/S Peterburgi meeskond. Siis arestiti laev samuti võlgade katteks ja meeskond jäi elektri- ja veevarustuseta laevale lõksu. Ka neil oli saamata mitme kuu palk.