Viisitamm kirjutab oma blogis, et süüdistuses on inimeste sündmuste vahele loodud meelevaldsed seosed, esitatud kindlas kõneviisis järeldusi asjaoludest, mida võib tõlgendada nii ja naa.

„Ütlen ausalt, etkui peategelane poleks ma ise, kes neid sündmusi mäletan, võiks rahulikult kõrvad lonti lasta. Väga hästi järjestatud tegevused ja nende vahele loodud seosed vaheldumisi kindlas kõneviisis arvamuste ja hinnangutega. Et aga ka mina mäletan paljut, mis kirjas, siis julgen öelda, et tegu on huvitava, kuid samas ohtliku tendentsiga uurimises, kus omavahel seotakse inimesed ja sündmused, mille kokkupuutepunktid hoopis teised või teiste eesmärkidega. Küllalt palju on süüdistuses seda, mida ilmselt võib tõlgendada nii või naa.“

„Kurb on lugeda, kuidas Eestis juba mitmendat korda üritatakse inimestele kaela määrida korruptsioonisüüdistust asjades, kus nad tegelikult omakasu saanud pole. Nii tundus mulle ka Villu Reiljani protsessis, sama joon käib läbi ka minu süüdistusest. Siit võib järeldada, et ju siis selline see ongi, see süüdistajate mõttelaad,“ kirjutab Pärnu linnapea.

“Mina igatahes olen enda eest seismiseks valmis, võtku aega, mis võtab,” kinnitab ta.