Viisitamme sõnul asja küll arutati, kuid otsust vastu ei võetud, kuna juhatuse liikmete arvamused olid liiga erinevad. „Mingit Savisaart toetavat avaldust ei oleks eile teada olnud informatsiooni põhjal küll tulnud,“ nentis ta.

Viisitamme jutu järgi oodatakse esialgu ära nn tõekomisjoni aruanne ja kui rahaskandaali teema on siis veel päevakorral, arutab erakonna Pärnu piirkonna juhatus seda uuesti.

„Meil on ühelt poolt olemas kaitsepolitsei peadirektori käskkiri, kuid leiti, et tuleks ära kuulata ka teine pool ehk siis ilmselt nn tõekomisjon. Vastaspoole argumendid peaks olema igal juhul täpselt teada,“ selgitas keskerakondlane.

Mart Viisitamm lisas, et Savisaare senistest avalikest selgitustest ei piisa. „Täna tundub mulle, et Savisaar ei olegi seda „olukorda“ isegi niivõrd eitanud. Sellistest väidetest, et „te olete Kanal2-st ja ei usu mind nagunii“, ei piisa. Peab olema kindel seisukoht ja kui seda ei ole, siis loomulikult tuleb nii temal kui ka erakonnal vastavalt käituda,“ märkis endine Pärnu linnapea.

Edgar Savisaar käis teisipäeval kohtumas Saaremaa keskerakondlastega ja Viisitamm ütles, et ta on oodatud ka Pärnusse. „Kindlasti tuleks tal selgitusi anda — kas siis nüüd täna või pärast komisjoni tööd. Kas võtta keskerakondlased ühte kohta kokku või käia piirkondades — ega meil on igal juhul hea meel teda mõnel erakonna üritusel näha. Neid juhuseid ei ole viimase viie aasta olnud väga palju, kui ta on Pärnut külastanud,“ mõtiskles Viisitamm.