Näituse avamisürituse pärast mitu kohtumist edasi lükanud ning ka linnavolikogu istungist loobunud Tartu linnapea Urma Kruuse oli väga imestunud, kui avastas, et kutsele alla kirjutanud Pärnu linnapea Mart Viisitamm polnudki Tartusse tulnud, kirjutab Tartu Ekspress.

„Ma tegelikult ootasin, et kohtun linnapeaga. Kuna Pärnu meer pidas vajalikuks ikkagi ise kohale tulla, siis oli loomulik, et ta kohtub ka Tartu linnapeaga. Kui linnapea tuleb linna, siis tuleb teine linnapea talle vastu. See on etiketi küsimus ja viisakas. Sellepärast ma sinna kiirustasingi.”

“Mind ei informeerinud Viisitamme tulemata jätmisest keegi ja mingit põhjendust ei toodud. Kui ma küsisin, et miks siis Viisitamm kohale ei tulnud, öeldi, et ju tal olid mingid teised asjad,“ rääkis Kruuse nördinult. „No eks tal oli siis tähtsamaid asju, kui tutvustada tartlastele oma kuurortlinna.“

Pärnu linnapea Mart Viisitamm väitis aga Tartu Ekspressile, et ta ei pidanudki Tartusse tulema. „See oli juba ammu teada. Mul olid teised töised kohtumised. Pressiteade läks millegipärast välja sellisel kujul, nagu ta ei oleks pidanud minema,“ vabandas Viisitamm.