Aarne Rannamäe sõnul on Eestil lihtne Euroopas tõestada, et Jakemenko viisakeeld on õiglane. „Eesti teeb üldse kehva lobbytööd Euroopa suunas,“ sõnas Rannamäe. „Isegi sellist mõtteidu ei tohi tekkida, et Eesti lööb kuskil koridoris kulpi. Tema viisakeelu säilitamine on hädavajalik,“ kinnitas ta.

Ainar Ruusaare sõnul on skandaali lage sellest et, kaks ministrit ei suutnud kokku leppida. „Sõnumite vastuolud, mis tulid välis- ja justiitsministrilt, olid kahjulikud. Jätsid sõnumi, et mis siis siin riigis toimub,“ rääkis ta Kuku raadios.

Priit Hõbemähi iseloomustas välisminister Urmas Peti kui lahket inimest, kes välisministrina võtab endale välismaal inimestega vesteldes kohustusi. „Ta tuleb nendega siia ja see jama tuleb meil koha peal ära süüa.“ Hõbemägi tõi meie välisministrile võrdluseks Soome välisminister Alexander Stubbi, kes on jõuline, külm, kaalutletud ning keda isegi Putin ja Medvedjev paistavad kartma.

Ärimees Rein Kilgil tekitas kõige enam masendust asjaolu, et Eesti ei võtnud viisakeelu tühistamisest mitte midagi ning andsime selle ära praktiliselt läätseleeme eest. „Lihtsalt lastakse mingis koridorinurgas lohku tõmmata,“ tõdes ta.

„Ferrero-Waldneri sai seda, mida tahtis, Markov sai seda, mida tahtis, aga Eestil tõmmati jälle perse lohku,“ võttis viisaskandaali kokku Priit Hõbemägi.