Kotkaristi teenetemärgi mõõkadega saavad seitsmel välismissioonil teeninud ja korduvalt oma üksuse lahingutegevust edukalt juhtinud nooremseersant Janno Jänts.

Samuti Afganistanis NATO operatsioonil raskelt vigastada saanud kaitseväelased seersant Janno Lepik ning mitmeid isevalmistatud lõhkekehi avastanud lahingpioneerid nooremseersant Madis Põri ja kapral Raigo Roots.

Kotkaristi teenetemärgi saab ka erakorralise meditsiini õde kapten Elle Jürgenson, kes teenis Afganistanis Eesti kontingendis esimesel missioonil pool aastat evakuatsioonigrupi ülemana ja teisel missioonil pool aastat kontingendi meedikuna.

Kotkaristi I klassi teenetemärgi saab NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja admiral James Stavridis, kes aitas ühildada Eesti kaitseväe arengukava NATO kaitseplaanidega ja samuti jõuda Balti õhuturbe lahenduseni. Kotkaristi II klassi teenetemärgi saab Eesti-Soome kaitse- ja julgeolekukoostöö pikaajaline edendaja, admiral Georgij Alafuzoff.

Maarjamaa Risti teenetemärgi saavad Eesti-Poola kaitsekoostöö taganttõukaja, Poola kahekordne kaitseminister Janusz Onyszkiewicz ning ajalehe “Novaja Gazeta” üks asutajaid ja selle peatoimetaja alates 1995. aastast, sõnavabaduse kaitsja Dmitri Muratov Venemaalt.

President Toomas Hendrik Ilves allkirjastas otsuse anda Eesti Vabariigi 95. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks 99 inimesele riiklikud autasud.

Teiste seas on ordenite saajateks ka endine USA riigisekretär ja esileedi Hillary Clinton, tippnäitlejad Ines Aru, Marika Vaarik ja Hannes Kaljujärv, ettevõtja ja investor Allan Martinson, maadleja Heiki Nabi treeneriga, jalgpallur Konstantin Vassiljev, helilooja Paavo Järvi ja kultuuriajakirjanik Karl-Martin Sinijärv.